Atbalsta aģentūras "Mežaparks" likvidēšanu

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien atbalstīja aģentūras "Mežaparks" likvidēšanu, pievienojot to pašvaldības uzņēmumam "Rīgas meži".

Galīgais lēmums šajā jautājumā būs jāpieņem domes sēdē.

Kā iepriekš skaidroja Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC), aģentūras darbība tiek finansēta no pašvaldības budžeta, bet uzņēmums Mežaparka sakopšanu un citas funkcijas varētu veikt par saviem līdzekļiem.

"Turklāt "Rīgas meži" tagad par augstu maksu nomā telpas vīna un šampanieša rūpnīcā, bet pēc aģentūras pievienošanas varētu pārcelties uz telpām Mežaparkā, ietaupot ievērojamus pašvaldības līdzekļus," sacīja Ameriks.

Domnieks Olafs Pulks (JL) gan iebilda, norādot, ka loģiskāk būtu aģentūru "Mežaparks" pievienot aģentūrai "Rīgas dārzi un parki".

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes deputāti jūlija beigās nolēma no pašvaldības aģentūras "Mežaparks" direktora amata atbrīvot Gundaru Vītolu (TB/LNNK).

Vītols direktora amatu atstāja pēc paša vēlēšanās. Viņa pienākumus tagad pilda direktora vietniece Inese Albova.

LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā domes sasaukumā aģentūrai "Mežaparks" bija plānots pievienot Rīgas Pieminekļu aģentūru. Izskanēja arī priekšlikums, kas paredzēja abas aģentūras pievienot pašvaldības aģentūrai "Rīgas dārzi un parki".

Pašvaldības aģentūra "Mežaparks" tika izveidota 2006.gada pavasarī. Aģentūras galvenās funkcijas ir apsaimniekot Mežaparka teritoriju, kopt un atjaunot mežu, pārvaldīt ēkas, būves un citus objektus ar tiesībām iznomāt, organizēt kultūras, atpūtas un izklaides pasākumus, sniegt publiskos pakalpojumus privātpersonām un piedalīties Mežaparka apsaimniekošanas, rekonstrukcijas un attīstības programmu izstrādē un to realizēšanā.

Vītols par šīs aģentūras direktoru kļuva 2006.gadā.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais