Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Izstāžu zāles "Arsenāls" ēku iekļauj graustu sarakstā

© lnmm.lv

Ēka Torņa ielā 1, kurā atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle "Arsenāls", šodien iekļauta Rīgas graustu sarakstā ar kategoriju C, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Apsekojot būvi, sertificēts būvinženieris konstatēja, ka būves dienvidu fasādes jumta dzega ir neapmierinošā stāvoklī - atdalās apmetums ar ķieģeļiem, ripojot pa jumta segumu, krīt lejā un apdraud cilvēkus. No dzegu noseguma skārda tekošais ūdens sabojājis sienu apmetumu. Tajā konstatētas dziļas plaisas, apmetums atdalījies no ķieģeļu mūra un vietām nobiris. Novērojamas arī plaisas būves fasādē un ir bojāts krāsojums Jēkaba ielas pusē.

Ēka pieder Finanšu ministrijai, bet pārvaldnieks ir "Valsts nekustamie īpašumi". Tā ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.

C klasifikācijas būve ir ēka ar pilsētvides estētisko kvalitāti pazeminošu pazīmi vai nepabeigtas būvniecības objekts. Tā nav uzskatāma par apkārtējo drošību vai veselību apdraudošu būvi.

Kā ziņots, šorīt notika Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas sēde, kuras laikā klātienē tika apsekoti astoņi Vecrīgas nekustamie īpašumi.