Rīgā katrs otrais ikdienā lieto krievu valodu

© F64

Rīgā vidēji 43% iedzīvotāju ikdienā pārsvarā lieto latviešu valodu, savukārt krievu valodu - 50% iedzīvotāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) 2011.gada tautas skaitīšanas dati.

Jūrmalā ikdienā pārsvarā latviešu valodu lieto vidēji 50% iedzīvotāju, savukārt krievu valodu - 43% iedzīvotāju.

Mājsaimniecībās Rīgā latviešu valodu visvairāk - 83% pastāvīgo iedzīvotāju - lieto Bieriņos un Buļļos, bet vismazāk - Daugavgrīvā - 16%, kā arī Bolderājā - 24%. Mājās krievu valodu pārsvarā lieto Daugavgrīvā - 75%, Bolderājā un Pļavniekos - 66%.

Rīgā vislielākais pastāvīgo iedzīvotāju blīvums ir Pļavniekos - 14 992 cilvēki uz vienu kvadrātkilometru, Purvciemā - 11 814 cilvēki uz kvadrātkilometru, savukārt vismazākais blīvums ir Spilvē - deviņi cilvēki uz kvadrātkilometru, kā arī Kleistos - 12 cilvēki uz kvadrātkilometru.

CSP publicējusi arī republikas nozīmes pilsētu - Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Valmieras, Ventspils - režģa kartes ar šūnas izmēru 100x100 metri, kas attēlo iedzīvotāju blīvumu un mājās pārsvarā lietoto valodu. Tās pieejamas CSP vietnē sadaļā "Kartes un telpiskie dati".