Rīga sagatavojusies peldsezonai

© F64

Oficiālā peldsezona Latvijā sākas 15. maijā un beidzas 15. septembrī. Tas nozīmē, ka pēc nedēļas, ja laikapstākļi ļaus, daži drosmīgākie varēs ar izmēģināt, cik silts ir ūdens.

Rīgas pašvaldībā informē, ka šajā peldsezonā pašvaldības pludmalēs drošību un kārtību pieskatīs 72 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki–glābēji, 18 inspektori–glābēji un astoņi glābēji–ūdenslīdēji. Pašvaldības policijas regulārā kontrolē atrodas astoņas peldvietas, no kurām sešas ir oficiālas – Vecāķu, Bābelītes, Lucavsalas, Vakarbuļļu, Daugavgrīvas un Rumbulas peldvieta, un divas ir neoficiālas – Ķīpsalas un Ķīšezera peldvieta. Piemēram, Lucavsalā šā gada peldsezonā katru dienu dežurēs divi pašvaldības policijas darbinieki.

Savukārt ar informāciju par ūdens kvalitāti peldvietās (tajā skaitā neoficiālajās) var iepazīties Veselības inspekcijas mājaslapā (http://www.vi.gov.lv/lv/videsveseliba/peldudens/peldudensmonitorings). Pērn pirmais ieraksts pēc peldsezonas uzsākšanas datēts ar 16. maiju, un iedzīvotāji tika brīdināti nepeldēties Dubultu pludmalē.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais