Rīgā atklāj strūklaku sezonu

© f64

Rīgā ar šodienu tiek atklāta strūklaku sezona.

 

Šorīt Rīgā tika iedarbinātas abas peldošās strūklakas pilsētas kanālā - viena pie Latvijas Nacionālās operas, bet otra pie Bastejkalna, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Savukārt rīt,1.maijā, tiks iedarbināta arī vecākā strūklaka Rīgā - "Nimfa" Nacionālās operas skvērā, Bastejkalna strūklaku kaskāde, kā arī strūklaka pie Kongresu nama.

Strūklakā pie Kongresu nama, kā arī strūklakā "Nimfa" tiks izmantotas arī īpašas ķimikālijas, lai novērstu ūdens ziedēšanu, tādēļ vecāki aicināti pieskatīt savas atvases, jo nav zināms, kā cilvēka organisms varētu reaģēt uz šīm vielām, uzsvēra Stepaņenko.

Stepaņenko pastāstīja, ka strūklaku sezonā, kas parasti ilgst līdz pat novembra sākumam, visliekākās izmaksas ir elektrībai. Tādēļ arī šogad komiteja ar vēstuli vērsīsies pie "Latvenergo" ar aicinājumu sponsorēt Rīgas strūklaku darbību. Līdz šim pašvaldībai esot atteikts.

Kopējās elektrības izmaksas šosezon varētu sasniegt 15 000 eiro.

Stepaņenko arī pastāstīja, ka 1.jūnijā atjaunotajos Rīgas parkos - Grīziņkalnā un Ziedoņdārzā - atklās bradājamos baseinus.

Latvijā

Iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana valsts apmaksātai dzimumlocekļa rekonstrukcijai pēc prostatas vēža operācijas, informē iniciatīvs autors, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" Vīriešu nodaļas vadītājs Agris Freibergs.