Nacionālā opera saņem lietošanā divas BMW automašīnas un naudu mūzikas instrumentiem

Par Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestra patronu un sadarbības partneri no šodienas kļuvusi kompānija BMW, kas uz gadu nodevusi operai lietošanā divas automašīnas - BMW 5.sērijas un BMW 5.sērijas "Gran Turismo" mašīnu.

Kā šodien žurnālistiem pastāstīja LNO direktors Andrejs Žagars, saskaņā ar sadarbības līgumu "BMW Baltija" arī apmaksās jauna mežraga pasūtīšanu no Vācijas un pikolo flautas iegādi, kā arī kontrabasa un vairāku citu stīgu instrumentu remontu.

Attiecīgus līgumus šodien parakstīja LNO direktors Andrejs Žagars, "BMW Baltija" vadītājs Jirki Kupila, "BMW" pārstāvja "BM Auto" valdes loceklis Andris Kulbergs un "BMW" pārstāvja "WESS Select" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Oskins.

Dāvinājuma kopējā summa netiek publiskota, jo "to nevēlas otra puse", informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

LNO orķestrī ir 98 izglītoti, savu darbu mīloši cilvēki, viņu pārziņā ir mūzikas instrumenti, kuru kopējā vērtība ir vismaz pusotrs miljons latu, pastāstīja LNO direktors Žagars. To aprūpe prasa lielus līdzekļus, turklāt nepieciešams gan papildināt mūzikas instrumentu klāstu, gan atjaunot to. Sadarbība ar "BMW" orķestrim sniegs šo iespēju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais