Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas velomaratons aicina izjust veloprieku

Elkor Rīgas velomaratonā aicina piedalīties šā pasākuma rīkotājs Igo Japiņš (pa kreisi) un profesionālais šosejas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins © F64

Rīgas velomaratons, kas šogad startēs ar uzņēmuma Elkor vārdu, notiks galvaspilsētā jau 32. reizi. Tas ir pasākums, kas ik gadus pulcē vairākus tūkstošus dalībnieku. Arī šogad tā rīkotāji aicina velocienītājus izbaudīt sacensību prieku triju veidu distancēs, kas vedīs pa Rīgas lielajām ielām un galvenajiem tiltiem.

«Rīgas pilsēta daudz dara riteņbraucēju labā, par ko pārliecinājos pats, braukdams no Garciema uz galvaspilsētas centru ar velosipēdu. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc šā sporta veida cienītāju skaits ar katru gadu aug,» preses konferencē teica pasākuma rīkotājs velosportists Igo Japiņš, aicinot visus pedāļu minējus piedalīties vērienīgajā notikumā, kas ir lielākais riteņbraukšanas notikums Rīgā un kam ir svarīga loma arī Eiropas galvaspilsētu velomaratonu vidū.

Arī Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzēvičs norādīja, ka pašvaldība aktīvi strādā pie draudzīgas un harmoniskas veloinfrastruktūrvides izveides: «Mēs vēlamies gan savienot attālākās Rīgas apkaimes ar pilsētas centru, gan pilnveidot veloceliņus tā, lai rīdzinieki un pilsētas viesi varētu ērti pārvietoties.»  

Velobrauciena rīkotāji informēja, ka šogad maratons notiks 31. maijā un patlaban uz to jau pieteikušies vairāk nekā 800 dalībnieku. Sportisti varēšot piedalīties trijās distancēs: sporta jeb 94,8 kilometru garajā aicināti spēkiem mēroties licencētie sportisti, tautas jeb 31,6 kilometru – amatieri, uzņēmumu kolektīvi un draugu kompānijas, bet ģimenes ar bērniem varēs mēģināt pieveikt 15,8 kilometrus garo apli. I. Japiņš paskaidroja, ka šobrīd tiekot vēl saskaņotas distances, bet atšķirībā no citiem gadiem daļa to posmu paredzēti arī Vecrīgā.

Šobrīd dalības maksa esot no viena līdz 15 eiro, taču maratona dienā tā būs lielāka, tāpēc labāk nevilcināties un pieteikties pasākumam jau tagad. Reģistrējoties Amway ģimenes distancei, paredzēts īpašs komplekts: vienam pieaugušajam ar trim bērniem jāmaksā pieci eiro. Piereģistrēties var vietnē www.velo.lv līdz pat 26. maijam vai arī Elkor Plaza Rīgā, Brīvības ielā 201, un Elkor Sports Ulmaņa gatvē 114. Tie, kas jebkurā distancē pieteiksies kā Nutrilite komandas dalībnieki, varēs atbalstīt riteņbraucēju Gustavu Pētersīli, kurš pēc kritiena ieguva nopietnas veselības problēmas, bet nav zaudējis cerības kādreiz tomēr startēt olimpiskajās spēlēs. Par katru Nutrilite velobraucēju Amway ziedos divus eiro sportista rehabilitācijai.

I. Japiņš arī informēja, ka šo piektdien, 24. aprīlī, kā ieskaņa lielajam notikumam būs Rīgas minimaratons bērniem. Arī tas ieguvis popularitāti, un ik gadus tajā brauc ap pustūkstoša jauno velobraucēju.

Saistītās ziņas