Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pie Raiņa pieminekļa notiks Lielās talkas "ietalkošana"

© F64

Gatavojoties 25.aprīlī gaidāmajai Lielajai talkai, šodien Rīgā, pie Raiņa pieminekļa, notiks "ietalkošanas" pasākums, aģentūru LETA informēja Lielās talkas pārstāve Madara Laicāne.

Šis pasākums būs pēdējais iedvesmojošais solis pirms ķeršanās pie aktīviem apkārtnes sakopšanas darbiem sestdien visā Latvijā, sola organizatori.

Ceturtdien pie Raiņa pieminekļa Lielās talkas organizatori informēs par svarīgāko, kas būtu jāatceras ikvienam talkas dalībniekam, un mēģinās iedziļināties šī gada talkas vadmotīva "Pastāvēs, kas pārvērtīsies" būtībā. Pasākumā plānots arī sumināt tos reģionus, kas ieguvuši galvenās balvas pašvaldību konkursā.

Organizatori sola arī dažādas radošas aktivitātes un sacensības.

Latvijā Lielā talka šogad norisināsies 25.aprīlī, kad visa Latvija atkal tiks aicināta vienoties kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs. Lielās Talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana valstij tās 90.dzimšanas dienā. Projekta mērķis ir līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā to padarīt par tīrāko valsti pasaulē. Pērn Lielajā talkā oficiāli pieteiktajās 1453 talkošanas vietās talkoja aptuveni 160 000 cilvēku, un tās laikā tika savāktas 1768 tonnas atkritumu. Lielo Talku organizē biedrība "Pēdas LV".