Šonedēļ no Rīgas izvests 5921 kubikmetrs sniega

Rīgā šonedēļ no pirmdienas līdz trešdienai tīrīti 3,1 miljons kvadrātmetru rajona nozīmes ielu un 7,7 miljoni kvadrātmetru maģistrālo ielu, kā arī izvests 5921 kubikmetrs sniega.

Sniegs izvests gan no sabiedriskā transporta pieturvietām, gan Vecrīgas teritorijas, tiltiem un maģistrālajām ielām, kur sniega vaļņi traucēja gājēju pārvietošanos un transportlīdzekļu satiksmi, nra.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Prauliņa.

Sniega izvešana un ielu tīrīšana turpināsies arī turpmākajās dienās.

Kā ziņots, daudzviet Rīgā uzstādītas papildu ceļa zīmes "Apstāties aizliegts", lai atbrīvotu pilsētas ielas no stāvošajiem transportlīdzekļiem un veiktu sniega tīrīšanu. Rīgas domes Satiksmes departaments un Rīgas Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, uzmanīgi sekot līdzi ceļa zīmēm un neatstāt transportlīdzekļus neatļautās vietās.

Satiksmes departaments atgādina, ka pēc tīrīšanas darbu pabeigšanas ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" tiks aizsegtas, lai transportlīdzekļu vadītāji varētu novietot automobiļus.

Rīgas Pašvaldības policija veic ceļu satiksmes uzraudzību un stāvēšanai atstātos transportlīdzekļus, kas traucē sniega tīrīšanai, pārvietos ar autoevakuatoru uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Autovadītāji par sava evakuētā transportlīdzekļa atrašanās vietu var uzzināt, zvanot pa tālruni 112 vai 02.

Gadījumā, kad policijas rīcībā būs informācija par konkrētu transportlīdzekli, kas pirms apstāšanās aizlieguma zīmes izvietošanas NAV atradies zīmes darbības zonā, bet tur novietots laikā, kad zīme jau izvietota, autovadītājam var tikt piemērots sods 30 latu apmērā.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais