Autobraucēji sāk "cepties" par jaunajām stāvvietu cenām Rīgā

© facebook

Sociālajos tīklos ir aizsākusies diskusija par jaunajām autostāvvietu cenām, kas būs spēkā no 1. aprīļa Rīgā.

Kā zināms, Rīgas dome apstiprinājusi grozījumus saistošajos noteikumos, ar kuriem no 1.aprīļa tiks paaugstināta maksa par pašvaldības maksas autostāvvietu izmantošanu, mainot arī auto atstāšanas vietu līdzšinējo zonējumu.

Pilsētas centra rajonā jeb A zonā par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā 2,50 eiro, bet par katru nākamo maksas autostāvvietas lietošanas stundu - trīs eiro stundā, attiecīgi divi eiro un 2,50 eiro maksa būs B zonas teritorijā, 1,50 un 2 eiro par katru nākamo stundu pakalpojums maksās C zonas teritorijā, piecus par pirmoun astoņus eiro par katru nākamo stundu pakalpojums maksās R zonas teritorijā Vecrīgā, bet viens eiro par pirmo stundu un 1,50 eiro par katru nākamo būs jāmaksā par autostāvvietu D zonā.

Vecāķu teritorijā - pakalpojums maksās divus eiro par dienu.

Šobrīd sociālajā tīklā twitter jau sākuši klejot viedokļi par to, ka maksāt 2 vai 3 eiro par vienu stundu ir neadekvāti un nepieņemami. Tāpat lietotājus izbrīna cenu sadalījums.

Par godu kam Krastmalā stāvēt ir lētāk kā pie

 

Kas jauns Rīgā? Jaunas, dārgas stāvvietu cenas no 1.aprīļa Ieskaties. (via )

Ari sociālajā vietnē facebook izskan līdzīgi viedokļi.

Vigants Lesausks Olympia, Riga plaza un mūkusalas KRauta jau lēnām pārvēršas par Park and Ride.

Ingus Bajars Cenas ne tikai paliek augstākas, bet dārgākās zonas paliek arī lielākas.

Lilija Koca Kas ir tas geniãlais izgudrotàjs ? Vai neko citu geniālāku nespėj izgudrot , kā vien cenu celšanu ? Kāds pamatojoms cenu celšanai? Kuram kabatā ir par īsu ?

 

Juris Jānis Šmucāns Jau agrākās cenas bija labas, teiksim, ja vajag atstāt auto uz dienu vecrīgā - izdevīgāk to novietot zem zīmes un samaksāt sodu 30eur

Alens Ķiģelis Kaut kā jau jāpaņem no tiem autovadītājiem, kuriem lētāk sanāca neizmantor sabiedrisko transportu. D zona jau vispār aizgājusi tālu prom! Vēl 5 gadi un Juglā arī varēsim maksāt par stāvietu!

Latvijā

Iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana valsts apmaksātai dzimumlocekļa rekonstrukcijai pēc prostatas vēža operācijas, informē iniciatīvs autors, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" Vīriešu nodaļas vadītājs Agris Freibergs.