Ugunsdzēsēji naktī apsekojuši Rīgas cirku; problēmu nav

© F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šonakt apsekojuši Rīgas cirku, lai vēlreiz pārliecinātos par drošību ēkā, aģentūru LETA informēja dienestā. Problēmas ugunsdzēsēji nav konstatējuši.

VUGD darbinieki skaidro, ka šādi izbraukumi lielu ugunsgrēku gadījumā notiek vienmēr.

Jau ziņots, ka vakar Rīgas cirkā izcēlās ugunsgrēks 120 kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē gāja bojā viens pitons. Izsaukums par ugunsgrēku saņemts ap plkst.15.37, to izdevās lokalizēt stundas laikā.

No minējumiem par ugunsnelaimes izcelšanās iemesliem VUGD pagaidām atturas, cēloņus noskaidros Valsts policija. Ugunsgrēks bija gana sarežģīts, jo pati ēka ir veidota no koka konstrukcijām un daudzām telpām.

Ja liesmas būtu pārsviedušās uz kupolu, tad sekas būtu daudz nopietnākas, aģentūrai LETA norādīja VUGD priekšnieka vietnieks Intars Zitāns. Viņš uzsvēra, ka šajā gadījumā dzīvnieku un cilvēku evakuācija notika salīdzinoši veiksmīgi.

Kopumā notikuma vietā bija ieradušies ap 50 ugunsdzēsējiem un 13 transportlīdzekļiem. Ņemot vērā lielo izsaukumu skaitu šajā laikā, dienests piesaistīja astoņus ugunsdzēsējus no brīvajām maiņām.

Rīgas cirks ir uzbūvēts pirms vairāk nekā 100 gadiem - 1888.gadā. Kopš tā laika cirka nams piedzīvojis maz pārmaiņu - visā tā pastāvēšanas laikā rādītas cirka izrādes. 1878.gadā zemes gabalu, uz kura tagad uzbūvēts cirks, savā īpašumā iegādājās tolaik slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. 1986.gadā Rīgas pašvaldība atzina Rīgas cirku par "vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem VAS "Rīgas cirks" pieder valstij Kultūras ministrijas personā. 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 971 926 eiro un tas strādāja ar 76 043 eiro zaudējumiem.

Svarīgākais