NETICAMI: Kā var izsmiet tikko dzimušu zīdainīti?

© twitter; ekrānšāviņš

Vakar medijus pāršalca ziņa, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam ir piedzimis dēls un jau šodien Latvijas iedzīvotāji, atsaucoties uz interneta huligānu Cehs.lv aicinājumu, sociālajos tīklos pauda savu viedokli par to, kādā vārdā bērns tiks saukts. Šī „atrakcija” sabiedrībā izraisīja dalītas jūtas.

Šodien interneta huligāni Cehs.lv aicināja sociālā tīkla twitter lietotājus paust savu viedokli, kādā vārdā jaunais tēvs, Rīgas mērs Nils Ušakovs varētu nosaukt savu jaundzimušo zīdaini. Tā pat arī aicinājumā tika norādīts, ka piedāvātajam bērna vārdam jāpievieno tēmturis #prognozēNilu. Cehs.lv pat centušies pamudināt sociālo tīklu lietotājus būt aktīviem šajā jautājumā, piesolot pareizā vārda prognozētājiem bezmaksas ieeju pašu organizētajā „Cehstivālā”. Šeit gan jāpiebilst - spriežot pēc interneta lietotāju publicēto vārdu neiespējamības, šī balva laikam netiek pārlieku augstu vērtēta.

Tomēr, pats aicinājums zināmu popularitāti gan izpelnījās. Viena sabiedrības daļa ar neslēptu prieku publicēja dažādus aizvainojošus variantus, kādos nosaukt zīdaini, kamēr otra daļa, tai skaitā žurnālisti un politiķi, pauda sašutumu, kā var ņirgāties par jaundzimušo.

Ilze Vinkele‏@Vinkele: Jaundzimuša bērna vārda apņirgšana ir nepieņemama. Lai ko būtu darījis viņa tēvs un lai cik nepatiktu viņa politiskie uzskati.

Inga Nestere ‏@inga_nestere  2h2 hours ago: @Vinkele Tieši tā. Bērniem nav jāatbild par vecāku viedokli un rīcību!

Guntars Meluškāns ‏@GMeluskans  1h1 hour ago: @JurisGarjans @Vinkele Viena lieta ir domāt vārdu, cita ķengātes par zīdaini.

Māra Laizāne ‏@maralaizane  26m26 minutes ago: Garlaicīgi tie #prognozenilu. Pamatā: "hahaha, Nils ir krievs", tāpēc vai nu slāvisks vārds, vai tradicionāls LV vārds (ķipa ironija).

Inga Ievina ‏@IIevina  2h2 hours ago: Ārprāts,kādi tarakāni dzīvo mūsu sabiedrības galvās,ja var tik pretīgi ņirgāties par jaundzimušo un viņa vecākiem:( #PrognozeNilu

Lūk daži no mazāk aizvainojušajiem bērna vārda variantiem:

Ādolfs ‏@zunnna  32m32 minutes ago: Vladimirsputins Ušakovs. #PrognozēNilu

aijagunars ‏@gunars1987  3h3 hours ago: Sauks viņu par Jāni #PrognozēNilu

Raitis Narme ‏@RaitisNarme  3h3 hours ago: Es teiktu Nano Ušakovs #PrognozēNilu