Nav skaidrības par kaitbordista likteni

© F64

Šodien pēcpusdienā jūrā, pie Bolderājas, tika iepūsts kaitbordists, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Jūras spēku glābēji zvanu par nelaimi saņēma šodien īsi pēc plkst.15. Ticis ziņots, ka pie Bolderājas kaitbordists nespēj pacelt gaisā pūķi un viņš tiek pūst Saulkrastu virzienā.

Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties norīkoja kuģi cilvēka meklēšanai, gatavībā bija arī armijas Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūru LETA informēja, ka dienests šodien saņēmis izsaukumu no kāda iedzīvotāja, kurš iepretim Dzintara ielai jūrā bija pamanījis kaitborda pūķi. VUGD glābēji pārsimts metru attālumā no krasta atraduši kaitborda buru, bet cilvēka tās tuvumā nav bijis.

VUGD glābēji buru atdevuši Valsts policijai un par notikušo informējuši arī Krasta apsardzi, kuras struktūras rūpējas par glābšanas darbiem jūrā.

Sākotnēji parādījās informācija, ka kaitbordists krastā tomēr izkļuvis paša spēkiem, tāpēc NBS aicināja viņu sazināties pa telefoniem 115 vai 112, tomēr vēlāk atklājās, ka meklēšanas operācija tiek turpināta un īsi pirms tumsas iestāšanās kaitbordista meklēšanā tika iesaistīts Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Kā ziņots, gada sākumā pie Kolkas raga dzīvību zaudēja kaitbordists Renārs Mileika, kuru arī vējš iepūta jūrā un kurš paša spēkiem netika krastā.

Svarīgākais