Izremontēti 85 procenti Rīgas pils

© F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš vakar atnāca apskatīties, kā celtniekiem veicas labot to, ko Rīgas pilī nopostīja laika zobs un uguns.

Veicas labi – darba temps esot saskaņots ar darba jēgu. Nekādas steigas, kas varētu apdraudēt darbu izpildes kvalitāti. Taču nav arī bažu, ka pils vārti 1. novembrī pretēji solītajam varētu palikt neatvērti. Kā vēsta Rīgas pils atjaunošanas padomes vadītājs Imants Lancmanis, darbi izpildīti aptuveni 85 procentu apjomā. Patlaban pilī tiek atjaunoti sienu un griestu krāsojumi. Sākta Ģerboņu zāles griestu atjaunošana – uzgleznoti Viesītes un Ilūkstes ģerboņi.

Turpinās Priekšpils pamatkonstrukciju un inženierkomunikāciju izbūve; norit telpu sagatavošana apdares darbiem. Baltajā zālē top griestu dekoratīvie veidojumi, turpinās sienu atsāļošana, kā arī tiek veikta balkonu koka detaļu, dekoratīvo ģipša veidojumu restaurācija un sienu profilu nostiprināšana. Svētku zālē pabeigta griestu izveide virs zāles pārseguma, atjaunots griestu apmetums un gleznas. Kopumā pils rekonstrukcijā nodarbināti 250 strādnieku, un vēl 60–70 restauratoru strādā dažādās darbnīcās.

Latvijā

“Migrācija ir jāpieņem kā notiekošs faktors,” tālrādē izteicās Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas vadītāja Evija Taurene. Par šo atziņas “pērli” jau ir runāts pietiekami, tāpēc mani vairāk interesēja pati Inovācijas laboratorija. Ko tā “ēd”? Uz ko tiecas?

Svarīgākais