Ušakovs aizstāv Dzanuškānu

© F64

Otrdien Rīgas mērs Nils Ušakovs vairākkārt veicis ierakstus sociālajā tīklā Twitter, attaisnojot savu ārštata padomnieku Jāni Dzanuškānu: "Ar savu ārštata padomnieku Dzanuškānu izrunāju jautājumu par pētījumu, kuru viņa birojs ir veicis pēc Attīstības departamenta pasūtījuma."; "Jauki komentāri par Dzanuškānu :) Bet viņš ir pirmais, kas rīkojies tā šādā situācijā. Freiberga, Prudentia, Antāne un Expo vēl stāv rindā"; "Vismazāk un visklusāk par Dzanuškāna pētījumu vajadzētu izteikties @inesevoika ar savu šrēderu par 900 Ls savas Maximas komisijas vajadzībām"; "Departaments arī turpmāk varēs izmantot šo pētījumu darba vajadzībām, kam tas ticis pasūtīts."; "Lai novērstu jebkādas spekulācijas par ētikas normu pārkāpumiem, Dzanuškāns ir pieņēmis lēmumu atmaksāt par pētījumu saņemtos 35 000 eiro."

Kā jau ziņojusi ziņu aģentūra "Leta", Latvijas Radio 3.februārī vēstīja, ka, izmantojot Publisko iepirkumu likuma normu, ka juridiskos pakalpojumus drīkst pirkt bez atklāta iepirkuma, Rīgas dome sagādājusi dāsnu līgumu domes priekšsēdētāja Ušakova padomniekam Dzanuškānam, kura advokātu birojam rudenī bez konkursa uzticēts veikt juridisku pētījumu par teritorijas plānojuma pārvaldību, taču Rīgas pašvaldībā pētījumu parādīt nespējot.

4.februārī Rīgas pašvaldības datubāzē "www.sus.lv" minētais pētījums tomēr tika publicēts. Pēc tam laikraksts "Diena" atklāja, ka pētījums ir veidots, kopējot internetā brīvi pieejamus tekstus. Pētījuma ievada divās lapās autoru pašu rakstītais oriģinālteksts ir tikai pāris teikumu - viss pārējais aizlienēts no internetā pieejamiem materiāliem. Piemēram, lielākā ievada daļa ir sabiedrības par atklātību "Delna" 2010.gadā izstrādātā pētījuma teksts, vēstīja "Diena".

Svarīgākais