Rīgā sniegu no ielām tīra 92 transportlīdzekļi

Uz Rīgas ielām sniega tīrīšanā un izvešanā iesaistītas 92 tehnikas vienības - specializētās kaisīšanas mašīnas, greideri, traktorbirstes, ietvju kaisītāji, iekrāvēji un pašizgāzēji.

Vakar Rīgā iztīrīts gandrīz miljons kvadrātmetru jeb viens kvadrātkilometrs rajona nozīmes ielu, bet pagājušajā naktī no galvaspilsētas ielām izvests 1941 kubikmetrs sniega.

Gan maģistrālo, gan rajona nozīmes ielu tīrīšana turpinās arī šodien. Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi šodien brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem un tīrīšanu sāka ap plkst.1.40 naktī. Kopumā darbu veikšanā ir iesaistītas 92 tehnikas vienības.

Kā ziņots, vakar Rīgā pārvietošanās apstākļu uzlabošanai līdztekus maģistrālajām ielām sāka arī rajona nozīmes ielu tīrīšanu un sniega izvešanu. Sniegs pagājušajā naktī izvests no vairākām sabiedriskā transporta pieturvietām, no Gaisa tilta un satiksmes pārvada pār dzelzceļu pie Brasas stacijas, kā arī no Marijas ielas un Gogoļa ielas gājēju tuneļiem.

Rajona nozīmes ielu tīrīšana un sniega izvešana turpināsies arī turpmākajās dienās, īpaši aktīvi sestdien un svētdien, kad pilsētā ir mazāka satiksmes intensitāte. Sniega izvešana galvenokārt tiek veikta nakts laikā.

Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus pēc iespējas nenovietot automašīnas ielu malās, lai varētu nodrošināt efektīvāku brauktuvju tīrīšanu.

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem regulāri tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports. Ierobežotā budžeta apstākļos tiek tīrītas tās rajona nozīmes ielas, kur pēc operatīvo dienestu, izpilddirekciju un iedzīvotāju sniegtās informācijas ielas caurbraucamība ir visapgrūtinātākā.

Pēc Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šā gada 3.janvārim Rīgā ir uzsnigusi 21 centimetru bieza sniega sega, kas ir gandrīz četras reizes vairāk nekā pagājušajā gadā šajā laika periodā.

Svarīgākais