Gripas dēļ Stradiņu slimnīcā noteikta karantīna

© F64

Pieaugot saslimstībai ar dažādām vīrusa saslimšanām, tostarp gripu, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā noteikta karantīna.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle, ņemot vērā pieaugošo gripas slimnieku skaitu, slimnīcā ir noteikti ierobežojumi slimnieku apmeklēšanā - pie pacientiem apmeklētāji doties nedrīkst.

Karantīna noteikta, lai pacientiem neradītu vēl papildu apdraudējumu veselībai, jo gripas komplikācijas katram izpaužas citādāk, piebilda Sīle.

Jau ziņots, ka šā gada pirmajā nedēļā no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas laboratorijas saņemta informācija par 52 gripas gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra veiktā gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais