Rīgas Centrāltirgū samazinātas tirdzniecības vietu nomas maksas

Lai aktivizētu tirdzniecību, Rīgas Centrāltirgū samazinātas tirdzniecības vietu nomas maksas.

Kā aģentūru LETA informēja AS "Rīgas Centrāltirgus" pārstāvis Sandris Točs, nomas maksas, salīdzinot ar 2009.gadu, ir samazinātas vidēji par 9%.

Rīgas Centrāltirgus vidēji par 9% samazinājis nomas maksu gaļas paviljonā, atklātajā teritorijā - par 8%, rūpniecības preču tirgū tirdzniecības vietu nomas maksu samazinājums ir 10%.

Piena paviljona un gastronomijas paviljona noliktavās pagrabstāvā un sakņu paviljonā vidējās nomas maksas paliek iepriekšējās. Savukārt Vidzemes tirgū nomas maksu vidējais samazinājums ir 10%, ko pamatā veido samazinājums tirdzniecības kioskos.

"Rīgas Centrāltirgus" vadība, pildot akcionāra - Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) - uzdevumu, tirdzniecības vietu nomas maksu samazinājumu ir panākusi, optimizējot uzņēmuma darbu.

Kā ziņots, tirgus apmeklējuma laikā Ušakovs norādīja, ka augstās nomas maksas dēļ tirgū esot daudz tukšu vietu, kuras nevarot atļauties iznomāt pašmāju zemnieki.

"Šādi plānojam palīdzēt cilvēkiem. Pēc nomas maksu samazināšanās samazināsies preču cenas un radīsies arī jaunas darba vietas," sacīja mērs, uzsverot, ka tirgus pilda sociālu funkciju.

"Tirgus daudziem ir vienīgā vieta, kur strādāt, un daudziem vienīgā vieta, kur var kaut ko lēti nopirkt," norādīja Ušakovs. "Tirgum plānoti lieli attīstības plāni, bet, tos realizējot, jāsaglabā esošās vērtības - lai jaunās darba vietas tiešām būtu jaunas."

Kā ziņots, "Rīgas Centrāltirgus" neto apgrozījums 2008.gadā bija 4,23 miljoni latu, bet peļņa - 7600 lati. "Rīgas Centrāltirgus" dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

"Rīgas Centrāltirgus" ir 100% Rīgas pašvaldībai piederošs uzņēmums. Slavenie Rīgas Centrāltirgus paviljoni darbu sāka 1930.gadā, un tolaik tas bija lielākais un modernākais tirgus pasaulē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.