Ušakovs uzdevis nodrošināt apmierinošus braukšanas apstākļus Rīgas ielās

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Satiksmes departamentam pastiprināt darbu ielu uzturēšanā un nodrošināt apmierinošus braukšanas apstākļus, aģentūru LETA informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

"Iepriekšējās ziemās, iespējams, ir aizmirsts, ka šajā gada laikā mēdz snigt sniegs, taču šogad šis fakts ir jāņem vērā. Esmu uzdevis Satiksmes departamentam nodrošināt, lai Rīgas ielas ir izbraucamas. Tāpat ir jānodrošina sniega izvešana gan no pilsētas ielām, gan no gājēju tuneļiem un pieturvietām," norāda Rīgas mērs.

Rīgā turpinās maģistrālo ielu tīrīšana un apstrāde ar pretslīdes materiāliem, kā arī sākta rajona nozīmes ielu tīrīšana, aģentūru LETA informēja Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Šodien Rīgā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem sāka ap plkst.1.30 naktī. Darbi ar pārtraukumiem turpinās joprojām, un nepieciešamības gadījumā maģistrālo ielu brauktuves ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas arī atkārtoti.

Pārvietošanās apstākļu uzlabošanai sākta arī rajona nozīmes ielu tīrīšana. Ierobežotā budžeta apstākļos tiks tīrītas tās rajona nozīmes ielas, kur, pēc operatīvo dienestu, izpilddirekciju un iedzīvotāju sniegtās informācijas, ielas caurbraucamība ir visapgrūtinātākā.

Kopumā darbu veikšanā ir iesaistītas 30 specializētās kaisīšanas mašīnas.

Pēc Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, līdz šā gada 3.janvārim Rīgā ir uzsnigusi 21 centimetru bieza sniega sega, kas ir gandrīz četras reizes vairāk nekā pagājušajā gadā šajā laika periodā.

Kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Prakse liecina, ka nokrišņu apstākļos kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku, nekā ierasts.

Taču ilglaicīgākos satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas. Tāpēc departaments aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Kā ziņots, atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem regulāri tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports.

Ierobežotā finansējuma apstākļos rajona nozīmes ielu tīrīšana tiek veikta, kad tas nepieciešams ielu caurbraucamības nodrošināšanai. Rajona nozīmes ielās braukšanas apstākļi ir apgrūtināti.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā. Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", pilnsabiedrība "CP Serviss", SIA "Roadex", savukārt tiltu uzturēšanu - SIA "Rīgas tilti".

Svarīgākais