Rātsnamā pulcēsies Rīgas audžuģimenes

Ceturtdien, 7.janvārī plkst.16.00 Rīgas domē uz svētku pēcpusdienu aicinātas visas Rīgas audžuģimenes.

Pasākumā kopā ar saviem audžuvecākiem piedalīsies 37 bērni.

Audžuģienes suminās Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti, RD Labklājības departamenta speciālisti, Labklājības ministrijas pārstāvji, kā arī audžuģimeņu apvienības „Terēze” un sociālo pakalpojumu aģentūras „Ģimenes krīzes centrs” pārstāvji.

Par labu noskaņojumu gādās ģimenes folkloras kopa „Berendeika”, kura šogad svinēs 15 gadu jubileju. Atbalstu pasākuma norisei sniegusi starptautiskā labdarības fonda „Mazais princis” priekšsēdētāja Valentīna Ostrovska. Pasākuma iniciatore un vadītāja – RD deputāte Irina Vinņika.

Uz pasākumu laipni aicināti arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

2009.gada augustā Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja izveidoja darba grupu, kura pētīja iespējas palielināt audžuģimeņu skaitu Rīgā, kā arī izstrādāja Rīgas audžuģimeņu atbalsta sistēmas projektu. Darba grupa savu darbu ir pabeigusi, un ir izstrādāta virkne priekšlikumu, ar kuriem komitejas deputāti tiks iepazīstināti kādā no tuvākajām sēdēm.

Rīgā audžuģimenes statuss ir piešķirts 18 ģimenēm, un dažas ģimenes šobrīd gaida statusa saņemšanu. Audžuģimene, kurā ar Rīgas bāriņtiesas lēmumu ir ievietots bērns, katra bērna uzturam saņem pabalstu 135 latus mēnesī. Rīgas pašvaldība tiem audžuvecākiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Rīgā, katru mēnesi izmaksā atlīdzību 150 Ls apmērā. Rīgas audžuģimenē ievietots bērns katru gadu saņem vienreizēju pabalstu līdz 110 latu apmērā nepieciešamo lietu iegādei.

Svarīgākais