Rīgas mērs dodas uz Maskavu

© F64

No šodienas līdz 13.decembrim Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzturēsies darba komandējumā Maskavā, kur ar Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu parakstīs abu pilsētu sadarbības programmu 2015.-2017.gadam.

Sadarbības programmā iekļauti tādi pasākumi kā Rīgas dienu rīkošana Maskavā un Maskavas dienu rīkošana Rīgā, darījumu kontaktu veicināšana abu pilsētu mazā un vidējā biznesa pārstāvjiem, pieredzes apmaiņa sabiedriskā transporta attīstības, autostāvvietu politikas, pilsētas ielu uzturēšanas un labiekārtošanas jomās.

Tāpat programmā iekļauta skolēnu delegāciju apmaiņa, kādreizējās tradīcijas - Līgo svētku koncertu - atjaunošana Kolomenskas parkā, piedaloties Rīgas kolektīviem, pieredzes apmaiņa kultūras mantojuma saglabāšanā, savstarpējs atbalsts tūrisma projektiem, informācijas apmaiņa par nozares aktualitātēm un citi pasākumi.

Līgums par Rīgas un Maskavas sadarbību tirdzniecības un ekonomikas, zinātniski tehniskajā, humanitārajā un kultūras jomā ir noslēgts 2001.gadā. Lai īstenotu līgumā noteiktos mērķus, tiek parakstīta konkretizēta sadarbības programma, skaidro Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Iepriekšējā sadarbības programma bija noslēgta uz laika periodu no 2012. līdz 2014.gadam.

Atrodoties vizītē Maskavā, Rīgas domes priekšsēdētājs piedalīsies arī festivāla "Ceļojums Ziemassvētkos" atklāšanā. Tajā interesenti varēs iegādāties Latvijā ražotu produkciju, apmeklēt "Rīgas egles namiņu", lai uzzinātu informāciju par Rīgu kā pirmās rotātās Ziemassvētku eglītes dzimteni, un nofotografēties uz Rīgas torņu fona.

Ušakova prombūtnes laikā viņa pienākumus domē pildīs vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Svarīgākais