Rīgā uz ūdenstilpņu ledus atrasties aizliegts; pārkāpējus sodīs

© f64

No šodienas noteikts paaugstinātas bīstamības periods uz pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošo ūdenstilpņu ledus, liecina paziņojums Rīgas domes mājaslapā.

Šajā laikā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts. Atbilstoši Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumu normām šādu rīkojumu izdevis pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Saskaņā ar domes saistošajiem noteikumiem ir aizliegts atrasties uz attiecīgo ūdenstilpju ledus Rīgas pilsētas izpilddirektora noteiktajā paaugstinātas ledus bīstamības periodā, kā arī uzbraukt ar mehānisko transportlīdzekli uz ledus ūdenstilpēs. Izņēmumi ir gadījumi, kad nepieciešams sniegt palīdzību vai apsaimniekot ūdenstilpi, kā arī publiska pasākuma laikā, ja tas saskaņots ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru un pasākuma organizators uzņemas atbildību par pasākuma norises drošību.

Paaugstinātas ledus bīstamības periods ir konkrēts laika periods, kuru Rīgas pilsētas izpilddirektors, ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju, noteicis ar rīkojumu. Rīkojumam jābūt izsludinātam, publicējot informāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", plašsaziņas līdzekļos, kā arī izvietojot brīdinājuma zīmes pie attiecīgajām ūdenstilpēm.

Par minēto punktu pārkāpšanu var tikt uzlikts administratīvais naudas sods līdz 71 eiro.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.