Sniega dēļ nedaudz kavējas Rīgas sabiedriskais transports

Piesnigušo un nenotīrīto ielu dēļ Rīgā šorīt nedaudz kavējas sabiedriskais transports.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane, autobusi un trolejbusi no grafika atpaliek par aptuveni 20 minūtēm.

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports, informē Satiksmes departaments.

Ierobežotā finansējuma apstākļos rajona nozīmes ielu tīrīšana tiks veikta, kad tas būs nepieciešams ielu caurbraucamības nodrošināšanai.

Kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Prakse liecina, ka nokrišņu apstākļos kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā ierasts.

Departaments aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", PS "CP Serviss" un SIA "Roadex", savukārt tiltu uzturēšanu - SIA "Rīgas tilti".

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais