Šovakar notiks pasākums pie Ukrainas vēstniecības

© f64

11.novembra vakarā no 18.30 - 21.30 pie Ukrainas vēstniecības Kalpaka bulvārī 3 notiks piemiņas pasākums. Tā laikā uz ietves pie vēstniecības žoga ikviens cilvēks būs aicināts aizdegt līdzi paņemtu sveci kā solidaritātes zīmi Ukrainas karavīriem, kuri šodien cīnās par Ukrainas vienotību un suverenitāti.

Lāčplēša dienā visā Latvijā tiek iedegtas neskaitāmas sveces, pieminot Latvijas brīvības cīnītājus. Piemiņas pasākuma aicinājums ir, godinot Latvijas karavīru piemiņu, solidarizēties ar Ukrainas tautu un pieminēt Ukrainas karavīrus, kuri cīnījušies un cīnās šobrīd par Ukrainas vienotību un neatkarību. Ukraiņu cīņa par valsts vienotību šodien ir būtībā līdzīga tai cīņai, kāda bija jāizcīna latviešiem mūsu valsts Brīvības cīņās no 1918.-1920.gadam, atbrīvojot Rīgu un visu Latviju no Bermonta un boļševiku karaspēkiem.

Pasākuma idejas autori ir mūziķis un kultūras projektu organizētājs Jurģis Klotiņš un Olga Berga no organizācijas "Ukrainas centrs jauniešiem un bērniem Latvijā".

Pasākuma rīkotāji lūdz ikvienu cilvēku, kas nāks uz pasākumu, paņemt līdzi pašam savu sveci. SVECĒM noteikti jābūt PLASTMASAS vai STIKLA ietvarā.

Svarīgākais