"Latvijas balzamā" izdeguši 1000 kvadrātmetri (papildināts)

© f64

Šorīt ugunsgrēkā AS "Latvijas balzams" gatavās produkcijas noliktavā Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, izdeguši 1000 kvadrātmetri, aģentūrai LETA apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Patlaban liesmu izplatību izdevies ierobežot, lai arī degšanas platība ir 1000 kvadrātmetri. Notikuma vietā turpinās ugunsgrēka likvidācijas darbi un daļa no vērienīgajiem ugunsdzēsēju spēkiem devušies atpakaļ uz savām lokalizācijas vietām.

Gribuste arī atklāja, ka ugunsgrēka brīdī bija nostrādājusi trauksmes signalizācija.

Jau ziņots, ka šorīt uzņēmuma gatavās produkcijas noliktavā, kas atrodas trīsstāvu angāra tipa ēkā, izcēlies ugunsgrēks. Cilvēki no uzņēmuma evakuēti vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Ugunsgrēks noteikts kā paaugstinātas bīstamības, jo notiek ražošanas uzņēmumā. Uz notikuma vietu bija devušās astoņas autocisternas, divas autokāpnes un viens autopacēlājs. Kopumā uz izsaukumu reaģējuši 47 ugunsdzēsēji.

Pirmajā stāvā degušas paletes ar gatavo produkciju, un liesmas pa transportiera lenti bija nokļuvušas arī otrajā stāvā.

"Latvijas balzams" komunikāciju vadītāja Dana Hasana aģentūrai LETA apliecināja, ka cietušo notikušajā nav.

LB valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš pateicas visiem glābšanas darbos iesaistītajiem par operatīvu un pašaizliedzīgu rīcību un apliecina, ka uzņēmums pieliks visas pūles, lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslus.

Visas LB ēkas un telpas, tostarp gatavās produkcijas noliktava, kurā izcēlās uguns-grēks, ir aprīkotas ar dūmu atklāšanas detektoriem, pārvietojamiem ugunsdzēšanas aparātiem un ugunsdzēsības krāniem, kā arī uzņēmumā ir stingri noteikta ugunsdzēsī-bas noteikumu ievērošanas kārtība.

“Esam ļoti pateicīgi visiem mūsu darbiniekiem un valsts glābšanas dienestiem, kas iesaistījās ugunsgrēka dzēšanā un joprojām turpina strādāt pie seku likvidācijas, par profesionālu un operatīvu rīcību. Mūsu uzņēmuma prioritāte ir mūsu darbinieku dro-šība, tādēl priecājamies, ka šajā negadījumā cietušo nav. Vēlos norādīt, ka LB sadar-bosies ar visiem atbildīgajiem dienestiem, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu uguns-grēka izcelšanās iemeslu,” uzsver G. Āboltiņš-Āboliņš.

Kā norāda uzņēmuma vadītājs, šādi negadījumi ir ārkārtīgi reti un ir drīzāk izņēmuma negadījums. Uzņēmums pievērš ārkārtīgi lielu uzmanību darba drošībai – darbinieki tiek regulāri informēti un apmācīti, kā arī tiek pastāvīgi apsekota darba vide un tiek apzināti visi iespējamie riska faktori darbinieku veselībai.

Svarīgākais