Lielākajai daļai Rīgas namu jau pieslēgta apkure

© F64

Patlaban apkuri Rīgā pieslēguši 6116 nami jeb 82% ēku, tostarp 441 izglītības un 90 ārstniecības iestādes, 4588 dzīvojamie nami, kā arī 997 dažādas iestādes, biroji un citi nedzīvojamie nami, aģentūru LETA informēja AS "Rīgas siltums" (RS).

Rīgā apkures sezona sākas kā katru gadu, atsaucoties uz klientu pieprasījumu uzsākt siltumenerģijas piegādi. Lai nodrošinātu komfortablus apstākļus savā mājoklī, dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie saviem apsaimniekotājiem ar lūgumu uzsākt apkures sezonu, atgādina RS pārstāve Laura Rence. Pamatojoties uz apsaimniekotāju lūgumu, RS piegādā siltumenerģiju ar nosacījumu, ka nav parādu par patērēto siltumenerģiju.

Lai mājokļos būtu mājīgi un arī siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, iedzīvotāji aicināti izmantot automatizēto individuālo siltummezglu regulēšanas priekšrocības.

Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar dzīvokļu īpašniekiem. Ēkas apkures sistēmā iespējams regulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai.

Siltummezgli ļauj regulēt siltuma padevi apkures sistēmā pat dažas stundas dienā, nepieļaujot pārkurināšanu, skaidro RS. Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas, vai gluži pretēji - ieslēdzas automātiski.

 

Svarīgākais