Pašvaldības policija arī turpmāk plašā skaitā patrulēs Rīgas ielās

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) 2010.gada budžets ir veidots tā, lai nodrošinātu policijas darbinieku "noturēšanu" ielās gan skaitliskā ziņā, gan nodrošinājuma ziņā.

Tāpat budžets veidots tā, lai ierindas policijas darbiniekiem atalgojums tiktu saglabāts līdzšinējā līmenī, stāstīja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Budžeta samazinājums 2010.gadā veidojies, maksimāli samazinot kārtējos un administrācijas izdevumus. Samazinājums par 50% skāra administratīvos un saimniecības izdevumus, kā arī papīra, drukas, kancelejas priekšmetu un inventāra iegādes samazinājumu. Par 25% pārveidota arī atbalsta funkciju veicēju darbība uz ierindas policijas darbinieka - kārtībnieka pienākumu veikšanu.

LETA jau ziņoja, ka sabiedriskās kārtības nodrošināšanai Rīgas pašvaldība 2010.gadā plāno izlietot 9,1 miljonu latu, liecina 17.decembrī pieņemtais pašvaldības nākamā gada budžets. RPP plānots finansējums 8,26 miljonu latu apmērā.

Policijas atalgojuma fonds 2010.gadā ir tikai par 5% mazāks kā 2009.gadā, un tas ļaus nesamazināt darbinieku pamatalgas. RPP jau 2009.gadā tika samazināts priekšnieka vietnieku skaits no trim līdz vienam. Tāpat 2009.gadā RPP sastāvā arī izveidota Tūrisma policija.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais