Ziemassvētku eglītes jau gaida festivālu

© publicitātes

Gatavojoties ziemas saulgriežiem, Rīgas dome (RD) aicina uzņēmumus Ziemassvētku eglei veltītu dizaina objektu izstrādē piedalīties vai finansiāli atbalstīt jau mākslinieku izveidotu eglīti festivālam Ziemassvētku egļu ceļš. Šogad galvaspilsētā būs skatāmi ap 90 mākslinieciski veidoti objekti.

RD organizētais vides objektu festivāls Ziemassvētku egļu ceļš šogad galvaspilsētā izvietos ap 90 Latvijas Mākslas akadēmijas studentu, dizaineru un citu radošu cilvēku veidotas eglītes, kuras būs apskatāmas no 5. decembra līdz 11. janvārim. ”Pašvaldības līdzekļi ir nepietiekami visu iesniegto projektu atbalstam, tādēļ aicinām uzņēmējus finansiāli atbalstīt kādu no festivāla objektu realizācijām,” informē festivāla idejas autors, RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars. Mākslinieku veidotajām mākslas objektiem nepieciešami līdzekļi to transportēšanai un uzstādīšanai. Tā uzņēmumi var kļūt par festivāla atbalstītājiem.

Festivāla organizatori aicina biznesa institūcijas laikus informēt arī par savu plānoto Ziemassvētku egli, lai to festivāla Mākslinieciskā padome varētu to izvērtēt un lemt par iekļaušanu festivāla ekspozīcijā. Pieteikties objektu atbalstam vai pieteikt savu projektu iespējams līdz 31. oktobrim, sazinoties ar RD Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Informāciju par sponsoriem publiskos plašsaziņas līdzekļos, pilsētvides stendos un reklāmās, RD pašvaldības un sadarbības partneru tīmekļa vietnēs internetā, festivāla mājas lapā un bukletā un kartē.

Šī gada festivālā būs gan jauni objekti, gan rīdzinieku un pilsētas viesu iemīļotas egles no iepriekšējiem gadiem. ”Cilvēki festivālu vērtē pozitīvi un jau laicīgi interesējas, kas būs redzams šogad. Interesējas ne tikai apmeklētāji, bet arī mākslinieki. Mākslinieki savus darbus veido no dažādiem materiāliem – koka, stikla, ķieģeļiem, metāla, plastikas un pat gaismas projekcijas. Katrai eglei ir savs stāsts, izlasot to, atklājas mākslinieka darba ideja,” atzīmē G. Kambars.