Grīziņkalnā rekonstruēs ielas un apgaismojumu

© F64

Turpinot realizēt Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza rekonstrukcijas projektu, parku apkārtnē novembrī sāksies vairāku ielu rekonstrukcija un ielu apgaismojuma uzlabošana.

Projekta realizācijas gaitā tiks veikta četru ielu – Pļavas ielas, Zaķu ielas, Sparģeļu ielas un Lienes ielas – rekonstrukcija, kā arī apgaismojuma rekonstrukcija deviņās ielās - Terēzes ielā, Alauksta ielā, Laboratorijas ielā, Vārnu ielā, Lauku ielā, Zvaigžņu ielā, Augšielā, J.Asara ielā un Krāsotāju ielā.

Darbu laikā tiks veikta ielas seguma bruģēšana un apmaļu uzlikšana, apakšzemes inženierkomunikāciju nomaiņa, zāliena veidošana, apgaismojuma atjaunošana, ceļa zīmju uzstādīšana. Tāpat tiks veikta kabeļu, trošu, gaismas ķermeņa demontāža, jaunu komunikāciju un apgaismes objektu uzstādīšana, koku zarošana, ietvju un zaļās zonas atjaunošana.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta rīkotajā atklātajā konkursā minēto darbu veikšanai uzvarēja SIA „Tilts”, ar kuru šomēnes noslēgts līgums. Līguma kopējā summa ir 1,59 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Šonedēļ būvvaldē iesniegti dokumenti būvatļaujas saņemšanai un pašus būvdarbus paredzēts sākt pēc trim nedēļām.

Jau ziņots, ka Pilsētas attīstības departaments patlaban realizē trīs ievērojamu galvaspilsētas parku – Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza, kā arī ielu un ielu apgaismojuma rekonstrukcijas projektu „Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija”. Projekta kopējās izmaksas ir 9,4 miljoni eiro, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Pašvaldība piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apjomā no projekta attiecināmām izmaksām. Parku un ielu sakārtošanu paredzēts pabeigt 2015.gada vasarā.