Atklāts Ķengaraga promenādes pagarinājums līdz Mazjumpravas muižai

© F64

Ceturtdien, 2.oktobrī,svinīgi atklāts Ķengaraga promenādes pagarinājums - gājēju un veloceliņa turpinājums līdz Mazjumpravas muižai.

 Pasākumā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs, sadarbības partneri un Ķengaraga apkaimes iedzīvotāji.

Projekta gaitā izbūvēts gājēju un veloceliņš vairāku simtu metru garumā, kas sniedzas līdz vēsturiskajai Mazjumpravas muižai, kas šobrīd veidojas par interesantu un līdz šim maz zināmu tūrisma objektu.

Labiekārtotajā teritorijā ierīkots apgaismojums, izvietoti atpūtas soliņi un atkritumu urnas, norādes un informācija par Mazjumpravas muižas vēsturi, renovētas kāpnes, kā arī daļēji attīrītas muižas ēku drupas, bagarēts dīķis un sakopta apkārtējā teritorija.

Muižas teritorijā notika O.Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas skolēnu mākslas plenērs, kā arī zivju mazuļu ielaišana attīrītajā muižas dīķī.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais