Slēpj sirsniņburtu autoru

© F64

Rīgas sirsniņburtu autors ir atklāts un sodīts. Viņa vārdu neizpauž ne Valsts valodas centrā (VVC), ne Rīgas domes Satiksmes departamentā. «Esam noskaidrojuši atbildīgo personu, sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols un saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu atbildīgajai personai pienākas naudas sods no 35 līdz 140 eiro,» Neatkarīgo kodolīgi informē VVC pārstāve Laura Velzete-Skudra.

VVC neatklāj soda naudas apmēru, vien to, ka atbildīgā persona vakar ieradusies uz lietas izskatīšanu. «Mūsu lēmumu var pārsūdzēt,» saka L. Velzete-Skudra. Satiksmes departaments tā arī darīs, atbild šī departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere. Jāatgādina, ka par šādu rīcību likums nepieļauj sodīt juridisku personu, piemēram, pašvaldību vai tās departamentu.

Uz burta I jāatgriežas arī garumzīmei. VVC ir uzdevis Satiksmes departamentam šo pārkāpumu novērst. Lai gan konkrēts datums nav noteikts, tas jāizdara pēc iespējas ātrāk. VVC skaidro – ja tiktu noteikts datums, līdz kuram garumzīme jāatjauno, tas nozīmētu, ka pārkāpums tiek pieļauts līdz tā novēršanas brīdim. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ir nolēmusi iekļaut četras Rīgas robežzīmes – uzrakstu RĪGA – valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Galīgais lēmums par objekta iekļaušanu šajā sarakstā jāpieņem kultūras ministrei. Tas nozīmē, ka burtu vēsturiskais dizains ir saglabājams tādā izskatā, kādu to veidojis dizainers Valdis Celms.

Svarīgākais