Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

6. tramvajs kursēs līdz Berģiem

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja detālplānojuma izstrādi tramvaja līnijas pagarināšanai līdz Berģiem un stāvparka ierīkošanai.

Lai veicinātu sabiedriskā un privātā autotransporta efektivitāti un atbrīvotu pilsētas centru no transportlīdzekļiem, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" plāno pagarināt 6.tramvaja līniju līdz Berģiem un tās tuvumā ierīkot stāvparku.

Tramvaja maršruta pagarinājums nepieciešams, lai iedzīvotāji, kas uz Rīgu brauc ar privāto autotransportu, automašīnu atstājot stāvvietā, varētu pārsēsties sabiedriskajā transportā un ātri sasniegt pilsētas centru, norāda "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Lai izveidotu stāvparku pie iecerētās tramvaja līnijas, nepieciešams izstrādāt detālplānojumu 11 hektārus plašai teritorijai no Jaunciema gatves un Brīvības gatves krustojuma līdz Juglas kanālam.

Detālplānojumā paredzēts piedāvāt divus variantus stāvparka novietojumam - pie Juglas kanāla vai pie minētā krustojuma.

Komitejas deputāti šodien atbalstīja detālplānojuma izstrādi šai teritorijai. Galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Detālplānojuma apstiprināšanas gadījumā būs nepieciešami līdzekļi stāvparka izbūvei un 6.maršruta tramvaja līnijas pagarināšanai. Pagaidām gan līdzekļu apjoms neesot zināms.

Šim mērķim plānots izmantot Pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļus, un "Rīgas satiksmes" budžeta līdzekļi nebūšot jātērē.

LETA jau ziņoja, ka ar stāvparku izveidošanu Rīgā nodarbojās pašvaldības uzņēmums SIA "Transporta infrastruktūras attīstība" (TIA), kas nesen reorganizācijas laikā tika pievienots "Rīgas satiksmei".

Kā ziņots, "Rīgas satiksme" iecerējusi uzlabot tramvaju satiksmi, iegādājoties zemās grīdas tramvajus.