Muzeju akcijā aicina ceļojumā ar kuģīti

© F64

Sestdien, 13. septembrī, interesenti aicināti apmeklēt akcijas „Katram sava Rīga” kārtējo pasākumu, dodoties ceļojumā ar kuģīti pa Daugavu. Ceļojums „Pati Rīga ūdenī” sāksies plkst. 12.00 pie kuģīša „Jelgava” pieturas 11. novembra krastmalā netālu no Akmens tilta pretī Rīgas Tehniskajai universitātei.

Vizinoties pa Daugavu varēs klausīties stāstus un lasījumus, dzeju un prozu, piedaloties Latvijas Nacionālā teātra aktierim Ivaram Pugam. Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja izzināt „čakiskākos” Daugavmalas krodziņus, un to, ka savulaik, dzejnieks Aleksandrs Čaks bijis arī kaislīgs makšķernieks. Izskanēs Jāņa Akuratera Rīgas balāde „Sv. Kristaps un bērns”, Raiņa „Baltā Daugava”, „Sarkanā Daugava” un „Saules Daugava”, būs stāstījums no Andreja Upīša „Zaļās zemes” par Kalvicu ceļojumu ar kuģīti uz Āgenskalnu, kā arī Ojāra Vācieša dzeja par Lucavsalu un Zaķusalu.

Akcijā „Katram sava Rīga” piedalās deviņi muzeji. Katra mēneša otrajā sestdienā akcijas ietvaros notiek tematisks ceļojums, kurā ikvienam interesentam ir iespēja tuvāk iepazīt Rīgu, tās seno romantiku, notikumus un cilvēkus.

Biļetes cena: EUR 6.00. Biļešu iepriekšpārdošana „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā. Pieteikšanās pa tālruni 26703293 vai, rakstot uz e-pastu: katram_sava_riga@inbox.lv

Svarīgākais