Kartupeļu ielā ar atklātu liesmu deg divstāvu privātmāja; slēgta satiksme

© f64

Divstāvu privātmājā Kartupeļu ielā, Rīgā, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmajiem ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, dzīvojamā māja jau degusi ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji secinājuši, ka cilvēki mājā neatrodas un degšana notiek zem ēkas jumta.

Notikuma vietā strādā sešas autocisternas, kā arī vienas autokāpnes un autopacēlājs. No degošās ēkas iznests gāzes balons.

Kopējā degšanas platība ir 140 kvadrātmetri, jo degusi nojume ar malku, ēkas ārsiena un jumts. Šobrīd ugunsgrēku izdevies lokalizēt, taču dzēšanas darbi turpinās.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, ugunsgrēka dēļ Kartupeļu ielā slēgta transporta satiksme posmā no Saulkalnes ielas līdz Putnu ielai.

Latvijā

Par graudu pārstrādes uzņēmuma AS "Rīgas dzirnavnieks" līdzīpašnieku kļūs Vācijas graudaugu produktu ražotājs "H. & J. Brüggen KG", ar meitasuzņēmuma starpniecību iegādājoties 50% "Rīgas dzirnavnieka" akciju, aģentūru LETA informēja "Rīgas dzirnavnieka" mātesuzņēmuma AS "Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji.