Rīgas domē uzņems Kobes delegāciju

© F64

Otrdien, 2. septembrī, plkst. 13.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Rātsnamā (Portretu zālē, 1.st.) tiksies ar Japānas pilsētas Kobes mēru Kizo Hisamoto un šīs pilsētas amatpersonu delegāciju.

Viesi ieradušies Latvijā sakarā ar Rīgas un Kobes sadraudzības līguma 40. gadadienu.

Pēc mēru tikšanās – ap plkst.13.45 – Rātsnama pirmā stāva vestibilā, piedaloties arī Latvijas Republikas goda konsulam Osakā Tamio Ishibashi, atklās Kobes ražotāju preču izstādi. Tajā varēs apskatīt plašu preču klāstu, tostarp somas, apavus, bērnu rotaļlietas un pārtikas preces. Izstāde Rātsnamā būs apskatāma līdz 12. septembrim.

Kobe ir viena no vecākajām Latvijas galvaspilsētas sadraudzības pilsētām, ar kuru līgumu Rīga parakstīja 1974. gadā. Līguma mērķis ir veicināt abu pilsētu sadarbību kultūras, tūrisma un uzņēmējdarbības jomās. Kobe ir viena no lielākajām Japānas pilsētām, tajā dzīvo 1,5 miljoni cilvēku.

Vizītes laikā Rīgā Japānas delegācija apmeklēs arī Nacionālo bibliotēku, Rīgas Brīvostu un Olimpisko Sporta centru, kā arī tiksies ar vairāku pašvaldības struktūru un uzņēmumu vadītājiem.

Svarīgākais