Rīgas skolas jaunajam mācību gadam gatavas

© F64

Jauno 2014./2015 mācību gadu Rīgā uzsāks 117 vispārējās izglītības iestādes (skolas), 150 pirmskolas izglītības iestādes, 11 bērnu un jaunatnes sporta skolas, 13 bērnu un jauniešu interešu centri, 9 bērnu mākslas un mūzikas skolas.

Pārbaudīja vairāku Rīgas izglītības iestāžu sagatavotību jaunajam mācību gadam Sagatavotājs: Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa 28.08.2014 16:27

Šodien, 28. augustā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu devās uz vairākām Rīgas izglītības iestādēm un pārbaudīja to ēku un teritoriju sagatavotību jaunajam mācību gadam un pārrunāja virkni darba jautājumus ar attiecīgo iestāžu vadītājiem.

„Rīga jaunajam mācību gadam ir gatava. Mums visiem kopā gan iestāžu vadītājiem, gan pašvaldības speciālistiem ir izdevies paveikt lielu darbu, lai 1. septembrī iepriecinātu mazos rīdziniekus un viņu vecākus. Šī ieguldītā darba enerģija sniedz gandarījumu, jo gala rezultātā ir bērna smaids un prieks. Protams ar to viss nebeidzas, jo priekšā ir jauns darba cēliens, kas paredz, ka pilsētas nozīmīgajiem objektiem ir jāpiesaista arvien vairāk Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi, ir jāveic ieguldījumi gan mākslas un sporta skolās, tā arī VEF kultūras pilī,” turpmākos pašvaldības darbus iezīmē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Šodien tika pārbaudītas četras skolas - Rīgas Klasiskās ģimnāzija (Purvciema ielā 38), Rīgas 85.vidusskola (Nīcgales ielā 22), Rīgas 6.vidusskola (A.Čaka ielā 102), Rīgas Centra Humanitārās vidusskola (Kr.Barona ielā 97a ) sagatavotība jaunajam mācību gadam, kā arī Rīgas sākumskola „Valodiņa” (Blaumaņa ielā 26) un Rīgas 252. pirmskolas izglītības iestāde (Purvciema ielā 32).

Kopumā šogad dažāda veida remontdarbi veikti 105 izglītības iestādes, no tām 54 ir bērnudārzi un 51 skola. Kopējās investīcijas šogad ir 28,1 miljons eiro, no tām 7,7 miljoni eiro ieguldīti bērnudārzos un 20,4 miljoni skolās.

„Lielākie projekti, kas tiek īstenoti pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma, šogad ir J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas (Lauku ielā 9) ēkas renovācija un teritorijas labiekārtošana. Skola no 1. septembra sāks darboties kā jauna skola, kas tika izveidota, apvienojot Rīgas Herdera vidusskolu un Rīgas Krievu vidusskolu. Tāpat ir pabeigta O.Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas (Skrindu ielā 1) rekonstrukcija un sporta halles jaunbūve. Rīgas 31.vidusskolā ( Skuju ielā 31) uzsākta sporta kompleksa izveide un teritorijas labiekārtošana,” par pašvaldības lielākajām investīcijām informē Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Veikta arī vairāku pirmsskolas izglītībai piemērotu ēku renovācija, kas kopumā šogad nodrošinās papildus vietas 1104 bērniem. Jauni bērnudārzi varēs darboties Slokas ielā 130, Maskavas ielā 256 un Marsa gatvē 16. Savukārt vairāku skolu ēkās izveidotas bērnudārza grupas kopumā 474 mazuļiem.