LNB atklās apmeklētājiem jaunus stāvus un Dainu skapi

© F64

Rīt, 26. augustā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) atklāšanas svētku nedēļas ietvaros norisināsies Gaismas pils 4., 5. un 6.stāva lasītavu svinīgā atvēršana un UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" starptautiskajā reģistrā iekļautā Dainu skapja pārvešana un uzstādīšana.

Plkst.14:00 Latvijas Zinātņu akadēmijā (Akadēmijas laukumā 1, Rīgā) sāksies Dainu skapja pārvešanas pasākums. Šobrīd Dainu skapis glabājas Latvijas Zinātņu akadēmijā - Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta (LU LFMI) Latviešu folkloras krātuvē (LFK), 3.stāvā. Pēc pārvešanas uz Gaismas pili, tas tiks uzstādīts LNB ēkas 5.stāvā līdzās LFK lasītavas jaunajām telpām.

Plkst.16:00 Gaismas pilī (Mūkusalas ielā 3, Rīgā) tiks svinīgi atvērtas LNB 4., 5. un 6.stāva speciālo krājumu lasītavas (ietver materiālus par Latviju un Baltiju, retās grāmatas un rokrakstus, kartogrāfiskos materiālus, sīkiespieddarbus, grāmatas par mūziku un mākslu, notis, skaņu un video ierakstus). Pēc lasītavu svinīgās atvēršanas 5.stāvā tiks uzstādīts Dainu skapis.

Dainu skapja atklāšana notiks LNB Inaugurācijas dienā - piektdien, 29.augustā, plkst.19:30, Gaismas pils 5.stāvā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.