Rīgas mērs priecīgs par pilsētas centrā izveidoto dekoratīvo apgaismojumu

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien pēc iepazīšanās ar jaunizveidoto dekoratīvo apgaismojumu pilsētas centrā pauda prieku un gandarījumu, atzīstot, ka pašvaldības piešķirtie līdzekļi esot izmantoti pietiekami efektīvi.

"Šeit ir bijusi ļoti laba sadarbība starp kultūras un tehniskajiem cilvēkiem," sacīja Ušakovs, īpašu pateicību izsakot Kultūras departamenta direktorei Diānai Čivlei un aģentūras "Rīgas gaisma" direktoram Mārim Kuņickim.

Rīgas mērs uzskata, ka pašvaldības piešķirtie līdzekļi izmantoti gana efektīvi, jo daļa apgaismojuma varēs darboties pastāvīgi, bet daļu varēs atkārtoti uzlikt uz attiecīgiem svētkiem, turklāt tas viss patērēšot ļoti maz elektroenerģijas.

Kuņickis stāstīja, ka aģentūrai šāda mēroga objekts bijis jārealizē pirmo reizi, bet viss noritējis samērā veiksmīgi. Bijuši arī šķēršļi - gan ļoti aukstais laiks, gan krāsainā metāla zagļi, kas aizstiepuši krāsaino metālu - gan vadus, gan detaļas no transformatoru kastēm.

"Rīgas gaismas" direktors norādīja, ka strādāts ļoti taupīgi un pat daļa piešķirto līdzekļu palikusi pāri. Par ietaupīto naudu iecerēts izgaismot vēl vairākus objektus.

"Rīgas gaismas" ierīkotais dekoratīvais apgaismojums ir pastāvīgs, tas tiks pieslēgts pilsētas kopīgajam apgaismes tīklam, un to varēs izmantot arī turpmāk. Apgaismojumā izmantoti ekonomiskie LED gaismekļi. Bija plānots, ka dekoratīvā apgaismojuma izbūve Rīgas centra parku zonas kanālmalas teritorijā varētu izmaksāt līdz 480 038 latiem.

Par pašvaldības piešķirto naudu izgaismoja K.Barona ielas tiltu, tiltus pie Nacionālās operas, Brīvības pieminekļa un Bastejkalna, K.Valdemāra ielas tiltu un Kronvalda parka tiltu.

Tāpat izgaismoti koki pie Brīvības pieminekļa, atsevišķi koki Bastejkalnā, koku grupas gar kanālmalu pie Jēkaba kazarmām, Raiņa pieminekli un Esplanādi. Kā norādīja Kuņickis, ziemā prožektori uz kokiem dos zaļu gaismu, bet vasarā - baltu. Patlaban gan visi prožektori uz kokiem dod baltu gaismu, bet drīz tas tikšot mainīts.

"Rīgas gaisma" ierīkoja svētku rotājumus arī Merķeļa ielā, Raiņa bulvārī, Aspazijas bulvārī, Kalpaka bulvārī, Elizabetes ielā un Krišjāņa Barona ielā, kā arī Vaļņu ielā un Brīvības ielā.

Svarīgākais