Rīgas svētki pulcējuši vairāk nekā 100 000 apmeklētāju

© F64

Sestdien Rīgas svētku pasākumus un uguņošanu 11.novembra krastmalā apmeklēja vairāk nekā 100 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, liecina apkopotā informācija.

Rīgas svētkos rīdziniekiem un pilsētas viesiem dota iespēja apmeklēt un līdzdarboties ap 100 dažādos pasākumos, kas risinās gan Rīgas centrā, gan pilsētas apkaimēs. Šogad svētku tematika  - „Tilti”, kas simboliski savieno dažādus laikus, kultūras, tautības un paaudzes.

 17.augustā 11.novembra krastmalā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam notiks pasākums "Tilts uz bērnību", kurā tiks izspēlēti bērnu un pieaugušo kopīgi veidotie sapņu un mīlestības tilti, par ģimenēm, prieku un brīnumiem. Vērmanes dārza estrāde un teritorija svētdien pasākumā "Rīgas rotaļas. Ceļojums leļļu parkā" uz vienu dienu pārvērtīsies par leļļu parku.

Vecrīgas Doma laukumā notiks tirgus "Tilts cauri laikiem - no dukāta līdz eiro", kura laikā labākie Latvijas amatnieki piepildīs laukumu ar dažādu laikmetu gaisotni.

Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde", Rīgas Tehniskajā universitātē un pamatskolā "Rīdze" turpinās VII starptautiskais bērnu un jauniešu teātru festivāls "Baltijas zvans" ar jaunajiem aktieriem no Beļģijas, Lietuvas un Latvijas.

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks "Svītrainās dienas", kas atklās dzīvnieku pasaules apbrīnojamo krāsu un rakstu daudzveidību. 

Arī 17.augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Svarīgākais