Ušakovs neapmierināts ar nenotīrītajām ietvēm

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis Rīgas pilsētas izpilddirektoram pievērst pastiprinātu uzmanību ietvju tīrībai Rīgas centrā, īpaši Vecrīgā.

"Mēs aicinām uz Rīgu ārvalstu tūristus, daudzi rīdzinieki un citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji brauc uz Vecrīgu, lai baudītu pilsētu Ziemassvētku rotājumos, apmeklētu gadatirgus un kultūras pasākumus, tāpēc izpilddirekcijām ir jārūpējas par gājēju drošību," norāda domes priekšsēdētājs.

Ar pirmdienu, 28. decembri pašvaldība pastiprināti kontrolēs namu īpašnieku un namu apsaimniekotāju darbu, uzturot īpašumiem piegulošās teritorijas, tai skaitā ietves. Savukārt Satiksmes departaments pastiprināti tīrīs ielu braucamās daļas Vecpilsētā.

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, par ietvju tīrību un drošību atbild namu īpašnieki un apsaimniekotāji. Ņemot vērā to, ka lielākā daļa namu Rīgas centrā ir privātīpašumi, Rīgas Austrumu izpilddirekcijas Administratīvā komisijas pastiprināti kontrolēs, vai īpašnieki un apsaimniekotāji ir attiecīgi uzkopuši piegulošās ietves.

Izpilddirektors atgādina, ka gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā.

Svarīgākais