Izīrē neeksistējošu dzīvokli

© f64

Maija sakumā Bolderājas iecirknī vērsās sieviete, kura ziņoja par krāpšanas gadījumu. Kāda sieviete sociālajos tīklos, kā arī sludinājumu portālos bija izvietojusi sludinājumu, ka tiek izīrēts dzīvoklis. Potenciālā īrniece, pamanot sludinājumu, sazinājās ar sievieti, kura uzdevās par dzīvokļa saimnieci. Sieviete norādīja, ka pašreiz atrodas ārzemēs, tādēļ nevar izrādīt dzīvokli.

Lai veicinātu uzticēšanos, krāpniece cietušajai sievietei nosūtīja it kā izīrējamā dzīvokļa fotogrāfijas, īres līgumu, kā arī rekvizītus, uz kuriem jāpārskaita 250 eiro liela drošības nauda. Uzticoties krāpniecei, cietusī veica naudas pārskaitījumu, tomēr pēc tam krāpniece izvairījās no jebkāda kontakta.

Pēc iesnieguma saņemšanas policijas darbinieki noskaidroja, ka sludinājumā norādītais dzīvoklis nemaz neeksistē. Noskaidrojot sievietes identitāti, policisti uzsāka personas meklēšanu. Vakar Rīgas Latgales iecirkņa darbiniekiem izdevās aizturēt 1996. gadā dzimušo jaunieti.

Šobrīd ir sākts kriminālprocess par krāpšanu. Jaunietei par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Vēlreiz aicinām ikvienu uzmanīties no krāpniekiem, rūpīgi izvērtējot situāciju. Atgādinām, ka ikvienam ir jāizvērtē konkrētā situācija un katrs ir atbildīgs par sniegto informāciju, tādēļ aicinām tik viegli neuzticēties nezināmām personām un neveikt naudas pārskaitījumus.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais