Iepazīstinās ar Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgai veltīto monētu

© publicitātes

Pirmdien, 11.augustā, plkst. 14.00 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” notiks Latvijas pirmās īpašā dizaina divu eiro apgrozības monētas, kas veltīta Rīgai kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētai, prezentācija.

 Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle, Latvijas Bankas valdes loceklis un Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms, monētas mākslinieki Henrihs Vorkals un Jānis Strupulis. Pasākumā varēs uzzināt par Latvijas pirmās īpašā dizaina divu eiro apgrozības monētas ieceri un tapšanu.

Pasākuma laikā žurnālistiem un visiem interesentiem būs iespēja pirmajiem aplūkot, nofotografēt un nofilmēt jauno monētu. Īpašā dizaina divu eiro apgrozības monēta „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” būs likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijā un citās eiro zonas dalībvalstīs. Monētas nonāks apritē tāpat kā cita apgrozības nauda – ar banku starpniecību sasniedzot tirdzniecības un citus uzņēmumus un iedzīvotājus. Latvijas Bankas kasēs Rīgā, Daugavpilī un Liepājā jaunās monētas būs pieejama no otrdienas, 12. augusta.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.