Rīgas pašvaldība plāno izveidot jaunu bērnudārzu Maskavas ielā

Rīgas pašvaldība iecerējusi izveidot jaunu bērnudārzu Maskavas ielā, izmantojot publisko un privāto partnerību (PPP).

Ņemot vērā, ka rindas uz vietām pašvaldības bērnudārzos vēl joprojām ir aktuāla galvaspilsētas problēma, Rīgas dome izskata dažādas iespējas, kā šo jautājumu atrisināt - tiek renovētas esošās pirmsskolas izglītības iestāžu ēkas, palielinot grupu skaitu tajās, celti jauni bērnudārzi, iekārtoti bērnudārzi izglītības iestāžu tīkla optimizācijas rezultātā atbrīvotajās pašvaldības ēkās.

Tuvāko gadu laikā pirmsskolas izglītības iestādes darbību paredzēts atjaunot arī pašvaldībai piederošajā ēkā Maskavas ielā 256, realizējot to kā projektu - "Pirmskolas izglītības iestādes Rīgā, Maskavas ielā 256, renovācija, apsaimniekošana un bērnu dārza pakalpojuma nodrošināšana".

Pašvaldība 2008.gada beigās iegādājās zemesgabalu Maskavas ielā 6930 kvadrātmetru platībā, kas funkcionāli nepieciešama pirmsskolas izglītības iestādes funkciju nodrošināšanai minētajā ēkā.

Lai izvērtētu ekonomiski izdevīgāko projekta realizācijas formu un PPP piemērojamību projektam, kas, ņemot vērā pašvaldības budžeta iespējas, perspektīvi tiek skatīta kā iespējamā projekta realizācijas forma, 2009.gada 23.oktobrī Rīgas dome ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) noslēdza vienošanos par Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta izmantošanu projekta īstenošanā.

Minētā vienošanās paredz veikt projekta finanšu un ekonomiskos aprēķinus, izstrādāt skiču projektu un tam nepieciešamos dokumentus, veikt bijušās pirmsskolas izglītības iestādes ēkas Maskavas ielā 256 inženierizpēti, kas ir nepieciešams finanšu un ekonomisko aprēķinu veikšanai, kā arī veikt apakšprojektā iesaistīto darbinieku apmācības, izmantojot Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansējumu.

Šobrīd projekta gaitā tiek gatavota nepieciešamā dokumentācija - zemes gabala topogrāfijas plāns, projektēšanas darba uzdevums, skiču projekta iepirkuma dokumenti, lai 2010.gada janvārī varētu sākt finanšu un ekonomiskā pamatojuma izstrādes iepirkuma procedūru.

Projekta finanšu un ekonomisko pamatojumu paredzēts izstrādāt līdz 2010.gada augustam.

Svarīgākais