Sniega dēļ būtiski kavējas Rīgas sabiedriskais transports; prognozē lielus sastrēgumus

Piesnigušo ielu un avāriju dēļ Rīgā šodien ievērojami kavējas sabiedriskais transports. Turpinoties spēcīgajai snigšanai un beidzoties darba dienai, tiek prognozēti ievērojami sastrēgumi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane, šodien tramvaji kavējas par aptuveni desmit minūtēm, bet autobusi un trolejbusi par aptuveni pusstundu.

Sabiedriskā transporta vadītāji ziņo, ka izbraukt pa ielām kļūstot aizvien grūtāk.

Rumpane pieļāva, ka šovakar varētu ievērojami pieaugt sastrēgumi, jo pēc darba dienas beigām, kā ik gadu, iedzīvotāji masveidā brauks iepirkties vai uz laukiem un ievērojami apgrūtinās satiksmi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra laika prognozes liecina, ka šodien Rīgā arī dienas otrajā pusē gaidāmi stipri sniega un slapja sniega nokrišņi - sniega sega pieaugs par sešiem līdz 13 centimetriem. Braukšanas apstākļi būs apgrūtināti.

Kā ziņots, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā. Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", SIA "Pilsētas Eko serviss", KS "RT ROAD", savukārt tiltu uzturēšanu - SIA "Rīgas tilti".

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas.

Satiksmes departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Tāpēc departaments iesaka autovadītājiem ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Svarīgākais