Rīdzinieki aktīvi iesaistās Šokolādes dienas svinēšanā

© publicitātes

Vispasaules šokolādes dienā, saldumu ražotājs „Laima” iedzīvotājus sagaida Rīgā, kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014.

Līdz plkst 16.00 jau 660 iedzīvotāji iesnieguši savus priekšlikumus „Laimas” projektam „ Mīlestības un Laimes zeme Latvija”, uzrakstot kā uztveram Latvijas būtību caur skaņu, garšu, dabu un sajūtām, kas dara mūs lepnus par savu zemi.

Dienas gaitā var iepazīt to valstu koru kultūru, kurās audzē šokolādes ražošanai tik nepieciešamās kakao pupas. Uzstājas kori no Malaizijas, Trinidadas/Trinidad/ un Tobago, kā arī no Ekvadoras republikas, baudāma leģendārā Laimas šokolāde. „Laima” ir atbalstītājs vērienīgākajam „Rīga 2014” programmas notikumam – Pasaules koru olimpiādei. Visas dienas garumā ir skatāma „Laimas” projekta „ Mīlestības un Laimes zeme Latvija” fotoizstādes pirmā daļa.

Projekts tiek veidots ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem Latvijā, gan ārpus tās, jo tā mērķis ir apkopot foto mirkļos sajūtas, ko rada mūsu zeme Latvija. Jūnija mēnesī tika uzsākta projekta realizācija, šobrīd tapuši jau četri stendi, kas skatāmi šodien kultūras vasarnīcā Esplanāde un atainos to, kā uztveram Latvijas būtību caur skaņu, garšu, dabu, sajūtām, kas dara mūs lepnus par savu zemi. Saistošākais – izstāde jāpapildina, ierakstot stendos savas sajūtas par Latviju. Tāpat arī katrs interesents aicināts papildināt projekta ekspozīciju līdz 18. jūlijam, ievietojot savus foto mirkļus http://www.laima.lv/laimeszeme/gallery/love.

Kopumā plānots izveidot deviņus stendus, kas vēlāk tiks eksponēti Laimas Šokolādes muzejā. „Laima” ir lielākais un atpazīstamākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā, kurā šokolādi ražo no kakao pupām, neizmantojot iepirktus pusfabrikātus. Šo ražošanas metodi 1870. gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts un Laima to praktizē arī mūsdienās, tādejādi kļuvusi par unikālu šokolādes ražotāju ne tikai Baltijā, bet arī Austrumeiropā. Laimas šokolāde tiek eksportēta uz vairāk kā 30 pasaules valstīm. Kopš 2014. gada sākuma Rīgā, Miera ielā 22, apmeklētājus sveic Laimas Šokolādes muzejs, lai interaktīvā ekspozīcijā ļautu iepazīt Laimas šokolādes leģendu.

Svarīgākais