Sākusies Rīgas jauno adrešu apspriešana

© F64

Revidējot adrešu sistēmu, Rīgas pilsētas būvvalde konstatēja, ka aptuveni ceturtā daļa no ēku adresēm neatbilst noteikumu prasībām. Tagad galvaspilsētā ir jauni noteikumi Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā, kuros paredzēti precīzi kritēriji.

Pašlaik ir sākusies adresācijas sakārtošanas projekta pirmā publiskā apspriešana, informē būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka.

Pirmā apspriešana, kas ilgs līdz 21. jūlijam, attiecas uz adresācijas sakārtošanu Bolderājas, Voleru, Spilves, Daugavgrīvas un Kleistu apkaimēs. Personām, kuru īpašumus skar adresācijas maiņa, ir iespējams izteikt argumentētu viedokli par konkrētas adreses maiņas iespējamību, aizpildot aptaujas anketu vai izsakoties publiskās apspriešanas sanāksmē, kas paredzēta 17. jūlijā Rīgas 33. vidusskolas aktu zālē Stūrmaņu ielā 33 pulksten 18.30.

Pārskatāma un izsmeļoša informācija par adresācijas sakārtošanas projektu ir pieejama Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā, sadaļā Adresācijas sakārtošanas projekts. Tur ir pieejami arī «adrešu meklētāji». Ievadot sev interesējošo adresi par apkaimi, kurā norisinās publiskā apspriešana, var pārliecināties par to, vai konkrētā adrese tiks mainīta un, ja tiks mainīta, kāda būs iespējamā jaunā adrese. Jāuzsver, ka pašlaik iespējams iegūt informāciju par apkaimēm, kurās notiek sabiedriskā apspriešana, nevis par jebkuru adresi Rīgā.

Savukārt sadaļā Kartogrāfiskais materiāls ir pieejamas konkrēto apkaimju kartes, kurās adresācijas objekti, kuriem tiks mainīta adrese, ir izcelti citā krāsā ar klāt pievienotu jauno iespējamo adresi.

Ja internets nav pieejams, tad jādodas uz Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju (E. Smiļģa ielā 46), Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centriem (Kungu ielā 7/9 un Brīvības ielā 49/53) un Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centru (Amatu ielā 4), kur atrodas lēmums par adresēm, kuras ir paredzēts mainīt, kā arī aptaujas anketas viedokļa paušanai.

***

UZZIŅAI

• Jaunie Rīgas domes saistošie noteikumi nr. 62 Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā paredz precīzi definētus kritērijus ar konkrētiem vizuāliem paraugiem un kārtību, kādā jāizvieto ielu un laukumu nosaukuma zīmes, ēku, telpu grupu numura zīmes, virziena rādītāji uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

• Neatkarīgā jau rakstīja, ka adreses nāksies mainīt apmēram 10 000 adresācijas objektu. Rīgas pilsētas būvvalde to nepieprasīs izdarīt nekavējoties, paredzēts, ka adreses būs jānomaina divu gadu laikā.

• Notiks vairākas publiskās apspriešanas. Pēc katras no tām tiks apkopoti saņemto aptauju rezultāti un izdots Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums par adresācijas maiņu šajās apkaimēs. Katras publiskās apspriešanas laikā ir plānots sakārtot no 500 līdz 800 adresācijas objektu.

Latvijā

Jūrmalā ir pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, bet no šodienas būvdarbi tiks sākti pārvada kreisajā pusē virzienā uz Rīgu, nosakot jaunus satiksmes ierobežojumus, informē pašvaldība.

Svarīgākais