Rīgas dome neizsniegs atļauju atvērt spēļu zāli

© F64

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien akceptēja Rīgas domes lēmums projektu, kurā SIA „Joker Ltd.” atteikts izsniegt atļauju spēļu zāles atvēršanai un attiecīgo azartspēļu organizēšanai telpās Maskavas ielā 297.

Rīgas dome 2007. gada 19. jūnija jau pieņēma lēmumu „Par atteikumu izsniegt atļauju spēļu zāles atvēršanai Rīgā, Maskavas ielā 297”. Taču ar Administratīvās apgabaltiesas 2013. gada 5. aprīļa spriedumu tika apmierināts SIA „Joker Ltd.” pieteikums par Rīgas domes lēmuma atcelšanu un domei uzlikts pienākums izdot atļauju spēļu zāles atvēršanai. Spriedums stājies spēkā 2013. gada 12. decembrī. Dome vairakkārt aicināja SIA „Joker Ltd.” iesniegt dokumentus, kas apliecinātu, ka minētajā adresē netiek plānots atvērt kafejnīcu, kā izrietēja no iepriekš iesniegtajiem, jo Azartspēļu un izložu likumā noteikts, ka azartspēles nav atļauts organizēt bāros un kafejnīcās. Tā kā minētie dokumenti netika saņemti, Rīgas dome nevar izpildīt spriedumā uzlikto pienākumu, jo nav iestājušies spriedumā minētie apstākļi atļaujas izsniegšanai.

Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) atkārtoti izsludinājusi konkursu par komerciālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa tiesībām izplatīt televīzijas programmu bezmaksas zemes apraidē Latvijas teritorijā no 2025.gada 1.janvāra līdz 2026.gada 31.decembrim, aģentūru LETA informēja NEPLP.