No Rīgas pils sākta Nacionālā vēstures muzeja krājuma pārvešana

© f64

Šodien sākta Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) krājuma un saimnieciskā inventāra pārvešana uz krājuma telpām Lāčplēša ielā 106/108, informē LNVM pārstāve Rudīte Menģelsone.

Daugavas gātē ir uzsliets masta pacēlājs, kas izcels smagākos muzeja priekšmetus un iecels kravas mašīnās. Pārcelšanās procesu plānots noslēgt 31.oktobrī. Pārvadājumus un pārcelšanos veic SIA "BCS", ar kuru konkursa rezultātā noslēgts līgums.

Jau ziņots, ka LNVM ekspozīcijas no Rīgas pils pēc postošā ugunsgrēka pārvedīs uz telpām Brīvības bulvārī 32 un Lāčplēša ielā 106/108.

Bijušajās Vēstures un filozofijas fakultātes telpās jau no 14.maija ir apskatāma izstāde "Dzintars - Baltijas jūras dārgakmens". Rudenī šajā ēkā paredzēts atvērt arī pastāvīgo ekspozīciju.

Plānots, ka Rīgas pili LNVM pilnībā varēs atbrīvot septembrī. LNVM krājumus no Rīgas pils uz telpām Lāčplēša ielā 106/108 iepriekš bija plānots pārvest aprīlī.

Latvijā

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā, jo tās faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta, izriet no veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) paustā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Svarīgākais