Rīgā sniega dēļ kavējas sabiedriskais transports

Nenotīrīto ielu un avāriju dēļ Rīgā šodien ievērojami kavējas gan sabiedriskais, gan privātais transports.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane, patlaban trolejbusi kavējas aptuveni 25 minūtes, tramvaji - desmit minūtes, bet autobusi no grafika atpaliek līdz pat 30 minūtēm. "Šādam diennakts laikam tādi kavējumi nav raksturīgi," sacīja Rumpane.

Kā ziņots, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā. Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", SIA "Pilsētas Eko serviss", KS "RT ROAD", savukārt tiltu uzturēšanu - SIA "Rīgas tilti".

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas.

Satiksmes departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Tāpēc departaments iesaka autovadītājiem ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Svarīgākais