Rīgas centrā ar atklātu liesmu dedzis Upīša pasāžas ēkas jumts

© Latvijas televīzija

Piektdienas vakarā Rīgā, Upīša pasāžā izcēlies liels ugunsgrēks, ar atklātu liesmu dega ēkas jumts, informē portāls lsm.lv

Lai piekļūtu ugunsnelaimes vietai ar speciālo tehniku, ugunsdzēsēji slēdza Dzirnavu ielas posmu. Mājā, kurā izcēlies ugunsgrēks, iespējams, notika remonts.

Ugunsgrēks arī pulcējis vairākus skatītājus no blakus mājām un garāmgājējus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) lsm.lv apliecināja, ka izsaukums saņemts pulksten 21:03, sešstāvu mājai dega jumts ar atklātu liesmu.

VUGD portālu lsm.lv informēja, ka ēkas Dzirnavu ielā 113 dega bēniņi 130 kvadrātmetru platībā, ar atklātu liesmu bija aizdedzies arī ēkas jumts. Pulksten 22:02 ugunsgrēku izdevās lokalizēt.

Taču ugunsgrēka dzēšanas laikā cietis kāds glābējs – viņš guvis vieglus galvas apdegumus un ir hospitalizēts.

LTV Ziņu dienests informēja, ka cietušajam glābējam dzēšanas laikā uz galvas uzkritis karsts stikls.

 Kā informēja VUGD, glābēja dzīvībai briesmas nedraud - vīrietim slimnīcā sniegta pirmā medicīniskā palīdzība, pēc tam viņš palaists mājās.

Ēkas iedzīvotāji ugunsgrēkā nav cietuši, dzīvokļi arī nav izdeguši, taču ir salieti ar ūdeni dzēšanas laikā.

Ugunsgrēks likvidēts plkst.00.03.

Latvijā

Latvijā šogad septembrī reģistrētas 264 084 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālās IP adreses, kas ir par 17,8% vairāk nekā 2023.gada septembrī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.